Kaasveredeling Kruijt heeft verschillende producten en diensten.  De belangrijkste processen die Kaasverdeling Kruijt kent zijn de natte- en droge schoning, ompakken en verpakken en schaven van diverse soorten kaas. Het merendeel van de producten wordt vacuüm verpakt via onze moderne vacumeerlijnen. 
Alle verpakkingen zijn voorzien van uitgebreide product- en traceerbaarheidsinformatie, denk hierbij aan productnaam, productiedatum, THT-datum en gewicht. Per verpakking kan de oorsprong van de producten worden teruggevonden.

Wij kennen verschillende manieren van schoning:

 

Droge schoning

Op vele plaatsen in de kaasverpakkingsindustrie blijven bij het versnijden van kaas stukken en plakjes kaas over, de zogenaamde zijstromen. Soms met kaascoating en vaak zonder kaascoating.  De zijstroom zonder kaascoating kan door Kaasveredeling Kruijt voor u door middel van droge schoning weer tot waarde worden gebracht. Onze specialisten sorteren de kaas op soort, leeftijd, vetgehalte en vorm. Verder verwijderen zij wanneer nodig een stukje korst of snijgruis en verpakken deze kaas netjes geordend in een stevige vacuümzak. De kaas is direct inzetbaar voor rasp- en smeltdoeleinden.

 

Schoning door middel van verwijderen coating

Hiervoor gebruiken wij natte schoning of schaven. Voor het verwijderen coating door natte schoning  wordt de kaas op meerdere manieren bewerkt met water. De kaascoating wordt hierdoor van de kaas gescheiden. De stukken kaas die ontdaan zijn van de coating door natte schoning of schaven worden vacuüm verpakt en voorzien van een unieke code waarin alle traceerbaarheidsgegevens zijn vastgelegd.